Energetsko učinkoviti ovoji stavb

lukapeteh Uncategorized @sl

Dogodek za projektante, arhitekte, predstavnike investitorjev.

Agendo dogodka si lahko prenesete TUKAJ.

Prijavo opravite preko povezave TUKAJ.

V okviru projekta z naslovom ENERGETSKO UČINKOVITI OVOJI STAVB, začenjamo prvi sklop delavnic in posvetov, ki so namenjeni izvajalcem in projektantom.
Projekt, katerega namen je dvigniti nivo znanja o pomenu in izvedbi energetsko učinkovitega ovoja stavbe, je zasnovan kot večje število posvetov, predavanj in praktičnih delavnic s prikazom pravilnega izvajanja dela.

Energetski ovoj stavbe ni le »nekaj dodatnih centimetrov izolacije in nov zaključni sloj«, pač pa je potrebno k sanaciji le tega pristopiti strokovno in celostno. Poleg izolacije sten je potrebno izolirati tudi streho (pa naj bo ta poševna ali ravna) in površine proti neogrevanim (npr. kletnim) prostorom.

Toda, kako izbrati najustreznejši sistem za dotično zgradbo in zahteve, ki jih želimo izpolniti, kako izvesti detajle, ki nam ob nepravilni izvedbi povzročijo veliko preglavic ter poleg zmanjšanja učinkovitosti ovoja tudi povečajo stroške.

Veliko sredstev, tako zasebnih kot, preko subvencij tudi javnih, se namenja sanaciji ovojev stavb, a zaradi pomanjkanja znanja in izkušenj, ta sredstva ne dosežejo vedno svojega namena v celoti. Napačne izbire rešitev in izvedbe bistveno zmanjšajo učinkovitost ovoja stavbe in podaljšajo dobo vračanja sredstev, če ni potrebna celo sanacija, ki je pogosto zelo draga in le omejeno učinkovita.
Z namenom da se dvigne nivo tega znanja, smo se v GBC Slovenija odločili, da zberemo strokovnjake s tega področja in ponudimo projektantom, arhitektom, investitorjem in izvajalcem strokovne informacije iz »prve roke« in zagotovimo, da v stiku s strokovnjaki pridejo do odgovora na marsikatero strokovno vprašanje in razrešijo morebitne dileme.

Z bogatim strokovnim znanjem lahko arhitekti in projektanti, ne samo dobro in strokovno pripravijo načrte, pač pa tudi svetujejo investitorju kako se odločiti in čemu nameniti višja sredstva. Izvajalci s strokovno izvedenim delom izpolnijo investitorjeva pričakovanja in pridobijo nove posle že na podlagi priporočil.

Kot rečeno je tema obširna, zato smo jo razdelili v več tematskih delavnic:

  • Fasadni sistemi (predstavitev različnih sistemov in njihova izvedba) – Izvedba poševne strehe
  • Izvedba ravne strehe
  • Notranje izolacije (predvsem za objekte, kjer ni dovoljeno spreminjati zunanje podobe objektov)

Objavljamo datume prvih sklopov delavnic in posvetov

Izobraževanje – delavnice za izvajalce na temo FASADNI SISTEMI bodo

Izobraževanje – delavnica za izvajalce na temo: RAVNE STREHE bo

Vse arhitekte, projektante in investitorje pa vabimo na strokovni posvet in izobraževanje na temo ENERGETSKO UČINKOVITI OVOJI STAVB, ki bo potekalo

Udeleženci delavnic bodo po končanem izobraževanju in preverjanju, prejeli tudi potrdilo o pridobljenem znanju.

Na vse dogodke se je potrebno pravočasno prijaviti. Prijavnica je dostopna tukaj.
V primeru, da se na dogodek prijavite in se ga ne udeležite ali svoje prijave ne umaknete najmanj dva dni pred dogodkom, vam zaračunamo stroške v višini 50€.