ZupančIčeva jama – Sanacija garažnega objekta R35

lukapeteh Uncategorized @sl

Sanacija je bila izvedena po Sistemu PENETRON in z materiali PENETRON®.

Četrtek, 19. november 2020

Osnova Sistema PENETRON so materiali na osnovi cementa, ki vsebujejo aktivatorje za rast kristalov v samem betonu. Materiali s katerimi izvajamo sanacijo vsebujejo te aktivatorje in tako ščitimo izvedeni sanacijski sloj, armaturo v betonu in stari beton. Po nanosu kristalizirajočih materialov PENETRON le-ti povzročijo rast kristalov tudi v starem betonu, kadar se pojavijo razpoke do širine 0,5 mm in se hkrati pojavi tudi voda. Kristali prodrejo v globino betona tudi do več kot pol metra.

Tako trajno ščitimo sanirani del in staro konstrukcijo. V primeru naknadnega nastanka razpok širine do 0,5 mm se rast kristalov aktivira lahko tudi kasneje (čez več let po izvedbi sanacije).

Na mestih puščanja vode (razpoka večja od 0,5 mm) ali delovnih stikih različnih AB elementov je bila odstranjena površinska plast betonov. V primerih, ko je bila odprta armatura v betonu, je bila le-ta odprta z vseh strani in zaščitena s PENETRON-om, ki jo zaščiti v pH območju od 3 do 11, kar pomeni, da je popolnoma zaščitena pred korozijo.

Celoten prispevek si oglejte TUKAJ.