Uspešen projekt: Vrtec Dobrna – Otroški vrtec

Iztok Kamenski Uncategorized @sl

Vrtec z elementi sodobne moderne opečne gradnje skrbi za zdravje in varnost otrok. Streho v velikosti 500 m 2 krasi Tondach Bobrovec, rdeča engoba, zidni sistem je Porotherm ENERGY+. Stavba kot celota je lep primer energetsko učinkovite gradnje iz naravnih, opečnih materialov.

Vrtec Dobrna je priključen na toplotno črpalko voda-voda, otrokom najprijetnejše talno gretje je dopolnjeno s stropnim sevalnim hlajenjem, rekuperacija dosega 80 % izkoristek, deževnica je zbrana in uporabljena, centralni nadzorni sistem pa omogoča optimizacijo delovanja vseh sistemov.

Objekt funkcionira kot energetsko učinkovit objekt. Vrtec je zgrajen po kriterijih učinkovite rabe energije. Z izgradnjo vrtca je občina Dobrna zagotovila dodatne prostorske kapacitete za izvajanje predšolskih programov in s tem staršem omogočila ter zagotovila vpis dodatnih otrok v programe predšolske vzgoje. Občina je pridobila prijazen, za otroke in vzgojitelje prijeten prostor, ki otrokom nudi primerno možnost za vstop v svet odraščanja in jih motivira za nadaljnjo uspešno pot skozi izobraževalni sistem in v poklicno življenje.

Pritličje: 763,80 m 2 , mansarda (podstrešje): 186,00 m2, skupaj: 949,80 m 2 ter zunanji prostori – 182 m 2 (kolesarnica, terase).

Kategorija
Javni objekt/ Otroški vrtec

Mesto / Država
Dobrna / Slovenija

Arhitekturni biro
Trije arhitekti, projektivni biro, d.o.o., Ljubljana

Proizvodi
ENERGY+ / Porotherm
RETRO / Tondach Bobrovec

Investitor:
Občina Dobrna

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=GQwlAIIw5Q0

Galerija slik