Pridružite se razglasitvi najboljših arhitekturnih rešitev iz opeke iz celega sveta! Wienerberger Brick Award 2020

lukapeteh Uncategorized @sl

Nagrada Wienerberger Brick Award, ki je prvič potekala leta 2004, mednarodno poznana nagrada že vrsto let priznava inovativne arhitekturne rešitve iz opeke. Zahvaljujoč izjemni arhitekturi, obstajajo različne oblike in bare opek, ki se lahko uporabljajo za stene, fasade, strehe in tlakovanje.

Slovesnost bo zaradi corona virus pandemije potekala v digitalni obliki 23.9.2020. Prijavite se!

Projekti in kategorije Wienerberger Brick Award 2020

Nominirani  projekti:

Za letošnjo nagrado je bilo prijavljenih 644 projektov iz 55 držav, s strani 520 arhitektov. V pred izboru je bilo izbranih 50 projektov. Člani žirije tega pred izbora so bili arhitekturni novinarji Anneke Bokern (Nizozemska), Christian Holl (Nemčija) in Jonathan Glancey (Velika Britanija).

Nagrade:

Nagrada je v skupni vrednosti znaša 29.500 eurov in je razdeljena na pet kategorij nagrad. Imena zmagovalcev bodo razkrita šele na tem svečanem dogodku, 23.9.2020

Nagrada Brick Award se podeljuje v petih kategorijah. Eden od petih zmagovalcev določene kategorije bo nagrajen z Grand Prize nagrado leta 2020. Poleg tega bo podeljena še ena posebna nagrada.

  • Feeling at Home: 11 nominacij iz Meksika, Španije, Nemčije, Belgije, Vietnama ni Argentine.
  • Living together: 10 nominacij iz Ruande, Irana, Nizozemske, Bolivije, Belgije, Portugalske, Argentine in Čila.
  • Working together: 9 nominacij iz Nizozemske, Nemčije, Argentine, Avstrije in Južne Koreje
  • Sharing public spaces: 11 nominacij iz Poljske, Kitajske, Nemčije, Nizozemske, Belgije, Združenega kraljestva in Vietnama.
  • Building outside the box: 9 nominacij iz Indije, Ruande, Nemčije, Kitajske, Nepala, Argentine in Zimbabveja.

The ” Brick 20″ Book:

Kot v prejšnjih letih bo Wienerberger izdal knjigo z naslovom “Brick 20”, ki spremlja arhitekturno tekmovanje. Vsebuje 50 projektov, ki so prišli v ožji izbor, vključno z zmagovalci. Pet esejev mednarodnih avtorjev Hubertus Adam (Nemčija), Aglaée Degros (Belgija), Job Floris (Nizozemska), Laura Iloniemi (Finska) in Jana Revedin (Avstrija) dopolnjuje ta pregled sodobne arhitekture iz opeke. Knjiga se osredotoča na glinene gradbene materiale, ki so brezčasni in idealni za perspektivno in inovativno arhitekturo. Knjiga je bila pripravljena v sodelovanju s Park Booksom in njena izdaja načrtovana za jesen letošnjega leta 2020.

Prijava na prireditev: Zaključna on line prireditev 23.9.2020 Brick Award 2020

Poglejte zmagovalce Brick Award 2018: Zmagovalci Brick Award

Galerija slik “Brick Award projekti”

Slika 1 – Terra Cotta Studio © Oki Hiroyuki

Slika 2 – Lorraine Coallia – Paris 75019 © Luc Boegly

Slika 3 – 2226 © Norbert Prommer