One Click LCA

Iztok Kamenski Uncategorized @sl

Finsko podjetje BIONOVA je razvil program z hiter in enostaven izračun ogljičnega odtisa na področju gradbeništva. Program je zasnovan uporabniku prijazno in uporaben tako za izračun ogljičnega odtisa obstoječih stavb in druge infrastrukture kot v času projektiranja.

Prav z uporabo programa že v fazi projektiranja se lahko hitro prilagajamo zahtevam za bolj ekološke in trajnostne zgradbe. Program nudi tudi izračune za poročanje podjetij o trajnostnih kazalnikih. Program omogoča izračun tako LCA kot LCC, nudi bazo podatkov o materialih in EDP za materiale. Program so podprle številne certifikacijske hiše za BREEAM, LEED V4, NS 3720, DGNB, HQR, LEVELS in drugi.

Poleg One Click LCA programa pa omenjeno podjetje na svojih spletnih straneh nudi tudi webinarje, predstavlja smernice in študije primerov, posreduje novice in blog ter organizira dogodke in izobraževanj tako on-line kot v živo.

Globalnemu partnerstvu projekta se je pridružilo tudi Slovensko združenje za trajnostno gradnjo, GBC Slovenija. Na priloženi povezavi si lahko ogledate bolj podrobne informacije in tudi preizkusite program.

Povezava do One Click Planetary.