Izboljšanje kakovosti bivalnih prostorov z aktivnimi notranjimi barvami in premazi

Iztok Kamenski Uncategorized @sl

16. 2. in 25. 2. 2021, strokovni spletni seminar

V Slovenskem združenju za trajnostno gradnjo GBC Slovenija smo 16. in 25. februarja organizirali prva letošnja spletna seminarja na temo kakovosti bivanja in trajnostnega vrednotenja notranjih prostorov, kar bo tudi rdeča nit izobraževanj, ki jih v prihodnje pripravljamo za različne deležnike.

V sodelovanju z družbo JUB smo udeležencem tokrat predstavili aktivne notranje barve in premaze, ki v notranjih prostorih pomembno izboljšujejo bivalno klimo. Obravnavali smo problematiko prekomerne vlažnosti na zidnih površinah, kjer se pojavljajo plesen ter težave z razraščanjem bakterij in virusov, uravnavanje vlage v notranjih prostorih, notranjo izolacijo sten s tankoslojnimi sistemi ter predstavili materiale za reševanje preobčutljivosti in alergij na konzervanse.

Posebno pozornost smo posvetili rešitvam za zagotavljanje zdravih notranjih razmer, ki omogočajo nevtralizacijo škodljivih vplivov vgrajenih gradbenih materialov oziroma elementov stanovanjske opreme, kot so talne obloge in pohištvo.

Oba seminarja je tokrat brezplačno spremljalo več kot 80 udeležencev, namenjena pa sta bila arhitektom, projektantom, investitorjem, upravnikom večstanovanjskih stavb, uslužbencem ministrstev in javnih zavodov ter drugi zainteresirani javnosti.

Udeleženci, ki so člani IZS in ZAPS, so za izobraževanje pridobili tudi kreditne točke.


Kratke povzetke predavanj si lahko ogledate tukaj.

Sporočilo za medije (pdf)

Posamezna predavanja: