Podjetje EUTRIP z mag. Primožem Praperjem na 7. Trajnostni konferenci

Iztok Kamenski Aktualno, Dobro-je-vedeti

Na 7. Trajnostni konferenci, ki jo bo konec septembra organizirala GBC Slovenija, bo sodelovalo tudi podjetje EUTRIP, d.o.o. z mag. Primožem Praperjem. Predaval bo o DNHS: Kako v praksi preverjati načelo, da se pri gradnji ne škoduje bistveno.

Podjetje EUTRIP, d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že od leta 2001. Ukvarja s celovitimi rešitvami na področju investicij, kar vključuje pripravo konceptualnih rešitev, investicijske in projektne dokumentacije, vlog za nepovratna sredstva, energetske preglede, nadzor, monitoring, koordinacijo in administracijo EU projektov, svetovanje pri uvajanju BIM tehnologije in digitalizacije pri vodenju projektov. Želi ohranjati vlogo vodilnega podjetja na področju inženiringa in komuniciranja. Ustvarjati želi inovativne, učinkovite in naravi prijazne komunikacijske in energetske rešitve.

Nekaj dosežkov podjetja EUTRIP, d.o.o.:

100 +

izvedenih energetskih pregledov

5 MIO +

pridobljenih sredstev Eko sklada

20 MIO +

pridobljenih sredstev iz kohezijskega sklada

300 +

investicijskih elaboratov

Mag. Primož Praper, univ. dipl. inž. grad., ima več kot 20 let izkušenj na področjih trajnostne gradnje, energetske prenove stavb, svetovalnega inženiringa, pridobivanja nepovratnih sredstev in gradnje lesenih javnih objektov. Deluje kot direktor podjetja EUTRIP, d.o.o.. Je nosilec licence za nepremičninsko posredovanje in licence neodvisnega strokovnjaka za izdelavo energetskih izkaznic ter pooblaščen projektant gradbene stroke.

V letu 2022 je bil kot edini Slovenec nominiran za prestižno evropsko nagrado Roger Léron Award s področja energetske učinkovitosti.

Mag. Primož Praper, univ. dipl. inž. grad. VIR: Eutrip.si (INTERVJU za Večer.com)