Svetovni teden trajnostne gradnje v znamenju primerov dobrih praks

Iztok Kamenski Aktualno

Svetovni teden trajnostne gradnje – World Green Building Week, dogodek, ki ga svetovno združenje za trajnostno gradnjo World Green Building Council organizira vsakoletno skozi svoje številne države članice na globalni ravni, bo letos potekal od 26. septembra do 2. oktobra pod sloganom Change Your Perspective – spremenimo svoj pogled.

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo – GBC Slovenia ga bo obeležilo z omnibusom primerov dobrih praks, ki se bo odvijal v prostorih Poslovne stavbe Rotonda na Dunajski 167 v Ljubljani v sredo, 28. septembra, od 13 ure dalje vse do poznega popoldneva.

Na dogodku se bo s kratkimi in ilustrativnimi prikazi primerov dobrih praks zvrstil niz 16-tih vrhunskih predavateljev iz vrst podjetij in projektantov. Program predstavitev si lahko ogledate v priloženem programu.

S temi prikazi dobrih praks želi Slovensko združenje za trajnostno gradnjo strokovnjakom in širši javnosti pokazati, da je tudi pri nas prisotnih veliko podjetij in posameznikov, ki imajo znanje, izkušnje ter potrebne tehnologije, da se trajnostna gradnja tudi pri nas uveljavi in razširi, ter poudariti prednosti, ki jih prinaša uporabnikom stavb tako s stališča prihrankov primarne energije in virov kot predvsem zdravega bivalnega okolja.

Na slovenski izvedbi Svetovnega dneva trajnostne gradnje prikazani primeri dobrih praks bodo istočasno priložnost za mreženje in spoznavanje strokovnjakov ter drugih, ki vidijo v trajnostni gradnji izziv za prihodnost.

Dogodek je za udeležence brezplačen, vendar so iz organizacijskih razlogov potrebne predhodne prijave na povezavi.

Da bi čim več udeležencem dogodka omogočili udeležbo, smo rok za prijave podaljšali do ponedeljka, 26. septembra. Dogodek je enkratna priložnost, da se istočasno seznanite z novostmi s področja trajnostne gradnje ter spoznate nekatere najpomembnejše akterje in odločevalce s tega področja.