Šesti poslovni dogodek BUILD UPON bo 12. januarja v Ljubljani

Iztok Kamenski Aktualno

 

Sklepni poslovni dogodek projekta BUILD UPON, na katerem bomo strnili izsledke dosedanjih poslovnih dogodkov, oziroma delavnic bo v četrtek, 12. januarja 2017 v najprijetnejšem hlevu v Ljubljani – to je v prostoru, ki je nekoč res bil “štala”, sedaj pa je predelan v topel, s kaminom na drva opremljen ter z obilo naravne svetlobe razsvetljen prireditveni prostor. Prostor, ki se umetniško imenuje “La Stala” se nahaja v Šiški v Ljubljani na turistični kmetiji Ježek. Z dostopom in parkiranjem ni težav, trajnostni “fanatiki” pa bodo dobili tudi pokrite parkirne prostore za svoje jeklene dvokolesnike pod kozolcem .. ali bodo prišli z vlakom (železniški postaji Stegne ali Vižmarje) ali avtobusom (kar pa vse zahteva približno 15 minut pešačenja).

Tema zadnjega poslovnega dogodka je “Strategija kot zagon celovite energijske prenove stavb (in gospodarstva)”, naš cilj pa bo tokrat oblikovanje končnih priporočil za vlado, katere naloga bo v kratkem, da naroči izdelavo naslednje, 2. zapovrstne nacionalne strategije prenove stavb.

Na zadnji poslovni dogodek smo povabili posebno zanimive tuje predavatelje – in sicer Jean-François Marchanda, belgijskega strokovnjaka za področje financiranja ESCO ter. dr. Yamino Saheb, dolgoletne uslužbenko Joint Research Centra, “uradne” EU-institucije za znanstvene raziskave, ki je pred nedavnim izdala teoretično podlago 4. industrijske revolucije v gradbeništvu, kar je trenutno najbolj “vroča” tema gospodarstva, v Sloveniji ter seveda tudi širše. V priponki za izziv najdete povzetek besedila v slovenščini, celoten program poslovnega dogodka pa si prav tako lahko ogledate na povezavi.

Udeležba na poslovnem dogodku BUILD UPON je brezplačna, vendar so prijave obvezne, število mest pa seveda omejeno …  zato si že danes preko prijavnice na povezavi rezervirajte svoj prostor.