Pridružite se pozivu gibanja BREAK FREE 2017 in predsedniku vlade pošljite jasno sporočilo

Iztok Kamenski Aktualno

Čeprav je vlada napovedala, da iz predloga sprememb Energetskega zakona umika predlog “dodatka za TEŠ”, zgodba še ni končana. Vlada nadaljuje iskanje denarja za subvencioniranje TEŠa, zato je prav, da stopnjujemo pritisk in od predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja odločno zahtevamo, naj se neha uklanjati fosilni industriji in naredi odločne korake v smer nizkoogljične družbe in povečanje rabe obnovljivih virov energije!

Pridružite se pozivu gibanja Break Free 2017 in predsedniku vlade pošljite jasno sporočilo!

Ceno kurjenja premoga plačamo državljani in to ne le z denarjem. Kurjenje premoga nas vodi v vse bolj tvegano prihodnost spremenjenega podnebja, hkrati pa negativno vpliva na naše zdravje. Namesto iskanja načina nadaljnjega kurjenja premoga mora vlada odločno ukrepati proti podnebnim spremembam in opustiti rabo fosilnih goriv kot je premog. Zahtevamo takojšnje ukrepanje v skladu s Pariškim podnebnim sporazumom, ki ga je Državni zbor ratificiral novembra lani.

»Skupaj smo močnejši! Pridružite se pozivu.« – s tem pozivom so se različne organizacije v Sloveniji pridružile globalnemu podnebnemu gibanju Break Free 2017, ki je med 13. in 31. marcem pod enotnim okriljem združeval raznolik nabor aktivnosti proti industriji fosilnih goriv. Še je čas, da se pozivu pridružite tudi kot organizacija: Pošljite e-sporočilo Katji Hus (katja.hus@greenpeace.org) in priložite logotip vaše organizacije.