Povabilo k sodelovanju v projektu K12

lukapeteh Aktualno

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo – Green Building Council Slovenia, skupaj s Svetovno koalicijo trajnostnih šol v Sloveniji poskusno začenja s projektom K12. To je projekt, ki je namenjen grajenju okoljske pismenosti učencev, otrok celega sveta. K sodelovanju zato vabimo učitelje in vzgojitelje vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Rok za prijavo za sodelovanje je le še do 30. junija.

Projekt se bo začel izvajati v avgustu 2015 ter bo s pomočjo učiteljev iz vsega sveta poskusno zagnan v šolskem letu 2015/2016.

Vabljeni v to pestro druščino okoljsko najbolj ozaveščenih svetovnih pedagogov!

Kot sodelujoči boste pomagali oblikovati platformo, narejeno posebej učiteljem, ki si želijo vključiti okoljsko znanje v svoj izobraževalni program. Sodelovanje je brezplačno, edini vaši obvezi bosta, da posredujete vsaj pet učnih ur mladim generacijam ter da nam preko kratkih spletnih vprašalnikov prenesete Vaše mnenja o kakovosti podanih vsebin. Svetovna koalicija trajnostnih šol bo sodelujočim zagotovila vsa potrebna gradiva in navodila. Vsa predavanja bodo potekala v angleškem jeziku, tako da je poznavanje le-tega nujni pogoj za udeležbo.

Se vam zdi, da ste prav vi prava oseba za sodelovanje? Registrirajte se tukaj!

Razširite vest o projektu tudi med druge učitelje, ki bi bili pripravljeni sodelovati. Možnost za registracijo je do 30. junija.

Za več informacij sledite povezavi:

 

Za kakršna koli vprašanja:

• pišite na k12.slovenija@gmail.com ali

• se obrnite na pisarno Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo – GBC Slovenia, na tel. št. 01 52 00 720 ali e-pošto info@proanima.si ali

• pišite neposredno na Center za trajnostne šole (Center for Green Schools) na schools@usgbc.org .