Energetska nagrada EUSALP 2024

Aljaž Peteh Aktualno

Energetska podnebna agencija za Podravje zbira prijave za Energetsko nagrado EUSALP 2024, ki letos poteka pod geslom »Energetski prehod v malih in srednje velikih podjetjih«.

Energetska nagrada EUSALP, ki jo je pod okriljem italijanskega predsedstva EUSALP uvedla akcijska skupina 9 leta 2022, priznava najboljše prakse na področju energetskega prehoda v alpskem prostoru. Nagrada se podeljuje vsaki dve leti z različnimi gesli in ciljnimi skupinami, da bi dosegla širok spekter deležnikov. Letos je poudarek na »vlogi malih in srednje velikih podjetij (do 250 zaposlenih)«.

Kdo se lahko prijavi?

Energetska nagrada EUSALP 2024 je namenjena malim in srednje velikim podjetjem, ki so sprejela pomembne ukrepe za zmanjšanje porabe energije in so pionirji pri prehodu na čistejšo energijo. Iščemo podjetja, ki dosegajo boljše rezultate z uporabo naprednih tehnologij in mehkih ukrepov za zmanjšanje energetskih potreb.

Zakaj se prijaviti?

Nagrajeni pionirji energetskega prehoda bodo deležni:

  • Promocije preko medijskih kanalov EUSALP (spletna stran, glasilo, družbena omrežja);
  • Podelitve nagrad na mednarodnem Letnem forumu EUSALP (14.-15. november 2024, Slovenija), kjer bodo prisotni politični in civilni predstavniki iz 7 držav in 48 regij;
  • Mednarodnega medijskega pokritja;
  • Možnosti mreženja z drugimi podjetji, ki podpirajo energetski prehod v Evropi in Alpah
  • Predstavitve zmagovalnih pobud v promocijskem videu za širjenje dobre prakse.

Pridobite dodatne informacije.

Vloge lahko oddate do 16. septembra 2024.

Prijavite se tukaj.

Ne zamudite priložnosti, da postanete del energetske prihodnosti Alp!

Prijavite se še danes!