Barva leta 2023 je nebesno modra

Iztok Kamenski Aktualno

Navdih iz narave in misel na naš planet sta vodila izbor JUB-ove barve leta 2023. Njena zgodba izhaja iz zastavljene misije: zmanjšati odpadke, več reciklirati, ponovno uporabljati surovine in premišljeno skrbeti za naše okolje. Zvezda leta 2023 je tako postal nebesno modri odtenek Freedom 520D.

Narava nam daje življenje, ohranimo jo. Za nas je ključno ustvarjanje prijetnega bivalnega prostora za trenutke, ki nas v življenju podpirajo. V JUB-u s pridobljenim certifikatom EU Ecolabel, ki upošteva celoten življenjski cikel izdelka (LCA) in zagotavlja zmanjšanje njegovega učinka na okolje, podpiramo trajnostni razvoj za naš planet – naš dom. Ker narava ni le vir navdiha, je življenje. Za vas smo jo ohranili v nebesno modri.

JUB – Barva leta 2023

Svoj dom želimo spremeniti v varno zavetje, kjer se lahko sprostimo, pozabimo na stres delovnega dne in uživamo v kakovostnem bivalnem okolju in času z družino. S prepletanjem različnih modrih ali sorodnih tonov s hladnega spektra barvne lestvice (npr. zeleni, turkizni) na vzorcih pohištva, stenskih tapetah ali v dekorativnih dodatkih, kot so zavese, preproge, blazine, keramika z retro vzorci in sobne rastline, dosežemo pomirjujoč učinek in razbijemo monotonijo.

Z dodajanjem dopolnjujočih toplejših tonov (npr. zlati, rumeni, oranžni), kot so robusten les, pletene teksture ratana, matirano brušene kovine toplih barvnih tonov – medenina in baker, tkanine ognjenih in sončnih odtenkov … pa v ambient vnesemo več razgibanosti in dramatičnosti.