S prvim poslovnim dogodkom v Bohinjski Bistrici se začenja proces prenovitvene revolucije

Admin

V četrtek, 14. aprila 2016 bo v Bohinjski Bistrici v Bohinj Park Eko Hotelu prvi poslovni dogodek iz niza šestih, ki se bodo v okviru projekta BUILD UPON v letu 2016 odvili na različnih lokacijah širom Slovenije. Skupen naslov ter istočasno osrednja tematika vseh je „Soustvarjanje slovenske nacionalne strategija prenove“, sicer pa se bo vsak odvijal v drugi slovenski regiji. Prvih pet jih bo pokrivalo lokalna področja, medtem ko bo zadnji, ki bo v Ljubljani, na nacionalni ravni.

Na prvem dogodku bodo kot podteme v ospredju trajnostni gradbeni materiali ter posebej izpostavljen les, ki je zaradi svoje naravne razširjenosti na našem teritoriju za slovenski razvoj posebno pomemben. Kot tematski strokovnjaki bodo na delavnici sodelovali doc. dr. Marjana Šijanec Zavrl, Gradbeni inštitut ZRMK, d.o.o., ki bo predstavila obstoječo strategijo, Friderik Knez, ZAG, ki bo spregovoril o trajnostnih gradbenih materialih v luči prihodnosti ter dr. Bruno Dujič, CBD, d.o.o., ki se bo posvetil tematiki lesa. Predstavnik Eko sklada bo predstavil tudi najnovejše javne razpise ter smernice za prihodnost, sicer pa bo posebno veliko pozornosti posvečene spodbuditvi sodelovalnih procesov med udeleženci srečanja in širše. Podrobnosti si preberite v programu dogodka.

Dogodek je financiran iz mednarodnega projekta BUILD UPON v sklopu evropskih razpisov sheme OBZORJE 2020, zato je udeležba brezplačna. Prijave sprejemamo še najkasneje do torka, 12. aprila na e-naslov buildupon@gbc-slovenia.si. Udeležba na dogodku je številčno omejena, nanjo pa vabimo vse, ki jih omenjene tematike zanimajo. 

Dodatne informacije najdete tudi na spletni strani projekta BUILD UPON