Drugi poslovni dogodek BUILD UPON: Stavbe – energijsko učinkovite, a obenem svetle, varne in zdrave

Admin

V četrtek, 19. maja 2016 bo v Pivoli pri Mariboru na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v predavalnici Milana Erjavca drugi poslovni dogodek iz niza šestih, ki se bodo v okviru projekta BUILD UPON v letu 2016 odvili na različnih lokacijah po slovenskih regijah. Prvih pet jih bo pokrivalo lokalna področja, medtem ko bo zadnji, ki bo v Ljubljani, na nacionalni ravni. Skupen naslov ter istočasno osrednja tematika vseh je ”Soustvarjanje slovenske nacionalne strategije prenove”. Spremljevalna strokovna tema drugega dogodka bodo stavbe ter njihova energijska učinkovitost, s poudarkom na svetlobi, bivalnem ugodju in zdravju.

Kot tematski strokovnjaki bodo na delavnici sodelovali doc. dr. Marjana Šijanec Zavrl – Gradbeni inštitut ZRMK d.o.o., ki bo predstavila obstoječo strategijo, Neža Močnik – VELUX Slovenija d.o.o., ki bo spregovorila o bivalnem ugodju z vidika naravne osvetlitve, Stojan Habjanič, predsednik Zruženja za trajnostno gradnjo Slovenije, ki bo predstavil razširjene kirterije trajnostne gradnje, ki bodo z letom 2017 uveljavljeni v regulativah trajnostne gradnje ter dr. Thomas Belazzi – bauXund gmbh, ki bo predaval o zdravem bivalnem okolju v notrajnosti stavb in kakovosti zraka.

Program dogodka si lahko ogledate tukaj.

Dogodek je financiran iz mednarodnega projekta BUILD UPON v sklopu evropskih razpisov sheme OBZORJE 2020, zato je udeležba brezplačna.

Več informacij o dogodku najdete na spletnih straneh projekta BUILD UPON ter na spletni strani SUSTAINBUILD.

Prijave sprejemamo še najkasneje do torka, 17. maja na e-naslov buildupon@gbc-slovenia.si.
Udeležba na dogodku je številčno omejena, nanj pa vabimo vse, ki jih omenjene tematike zanimajo.