Vabilo na izobraževanje za pridobitev naziva „Konzultant DGNB“

Iztok Kamenski Aktualno

V terminu od četrtka, 17. do sobote 19. marca 2016 bo v prostorih Zbornice za arhitekturo in prostor (ZAPS) na Vegovi 8 v Ljubljani potekalo (drugo po vrsti) izobraževanje za pridobitev naziva „Konzultant DGNB“ po mednarodno uveljavljenem sistemu certificiranja trajnostnih stavb DGNB. Usposabljanje in izpit bosta potekala v angleškem jeziku.

OPIS

Izobraževanje je odlična priložnost za strokovnjake iz prakse s področij arhitekture, projektiranja, inženiringa, nepremičninskega posredništva ter za proizvajalce gradbenih proizvodov in opreme za nadgradnjo njihovih strokovnih znanj z znanji o trajnostnosti v grajenem okolju. Tridnevni seminar nadgrajuje osnovno znanje o trajnostni gradnji s poglobljenim pregledom meril in zahtev sistema DGNB. Podrobnosti o predstavljenih vsebinah si lahko preberete na povezavi.

Izobraževanje je primerno za vse, ki želijo podrobno spoznati zahteve sistema certificiranja trajnostnih stavb DGNB ter si zagotoviti teoretične osnove za pridobitev naziva „Avditor DGNB“. Pridobitev slednjega zahteva pridobljeno teoretično znanje in opravljen izpit za Konzultanta DGNB ter v nadaljevanju aplikacijo le-tega na praktičnem avditu – certificiranju dejanskega objekta ali šolskega primera. Avditor DGNB lahko samostojno izvaja trajnostno certificiranje stavb po nemškem sistemu DGNB, po katerem so tudi v Ljubljani pred nedavnim certificirali objekt Tivoli center, v svetu pa je certificiranje že dodobra uveljavljeno kot postopek, ki lastnikom in najemnikom zagotavlja nadzor nad kakovostjo njihove stavbe v daljšem časovnem obdobju ter ohranjanje njene vrednosti in kakovosti.

PREDNOSTI PRIDOBITVE NAZIVA ”KONZULTANT DGNB”

S pridobitvijo naziva „Konzultant DGNB“ dobite:

 • podrobna znanja o merilih in zahtevah DGNB kot orodjih izvajanja projektov načrtovanja, gradnje in upravljanja trajnostnih stavb,
 • znanja, potrebna za izvajanje svetovanja investitorjem, naročnikom, industriji in projektantom, ki se srečajo z zahtevami sistema DGNB,
 • znanja, ki so zahtevana (po izvedbi dodatnega praktičnega primera) za pridobitev naziva „Avditor DGNB“, s katerim boste lahko sami neposredno izvajali procese certificiranja, tega vse bolj pomembnega orodja zagotavljanja celovite trajnostne kakovosti stavb ter
 • izkazovanje osebne strokovnosti na kompleksnem področju trajnostne gradnje in s tem razširitev vašega poslovnega delovanja na tem perspektivnem razvijajočem se trgu.

PROGRAM

Program izobraževanja je zasnovan tako, da so vključeni vsi kriteriji trajnostnih stavb po sistemu DGNB, njihova razlaga in namen ter tudi praktični primeri njihove uporabe.

Tridnevnemu programu sledi pisna spletna (on-line) preveritev znanja, s katero se preverja splošno razumevanja zahtev meril DGNB, njihovo vrednotenje in „teža“ znotraj celovitega procesa certificiranja.

Podroben program izobraževanja bo objavljen naknadno.

Letak izobraževanja

 

POGOJI ZA UDELEŽBO NA IZOBRAŽEVANJU ZA PRIDOBITEV NAZIVA ”KONZULTANT DGNB” SO:

 • zaključen študij inženirske, naravoslovno-tehnične ali ekonomske smeri ter najmanj 2 leti ustreznih delovnih izkušenj po dokončanem študiju;
 • alternativno: pridobljena izobrazba gradbene smeri ali s področja gospodarjenja z nepremičninami ter 5 let ustreznih delovnih izkušenj;
 • alternativno: zaključen študij po bolonjski stopnji inženirske, naravoslovno-tehnične ali ekonomske smeri ter 3 leta ustreznih delovnih izkušenj po dokončanem študiju.

CENA IZOBRAŽEVANJA

Polna cena izobraževanja za udeležence, ki se na usposabljanje prijavljajo brez predhodno pridobljenih znanj ter opravljenega izpita za naziv „Registrirani strokovnjak DGNB RP“, je 1200 €, za tiste, ki te zahteve izpolnjujejo, pa 900 €.

V ceno izobraževanja (brez DDV)je zajeto:

 • opravljanje spletnega preizkusa znanja,
 • trije dnevi predavanj pod strokovnim vodstvom strokovnjakov DGNB International,
 • seminarsko gradivo v digitalni obliki (ključ USB) ter dostop (up. ime in geslo) do spletne lokacije, kjer so objavljene najnovejše informacije ter drugi pomembni interni podatki za konzultante in avditorje DGNB,
 • potrdilo o udeležbi,
 • krepčilne pijače, prigrizki in kosilo.

POPUSTI

Za udeležence so predvideni sledeči popusti:

– 20 % – za člane partnerskih organizacij Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo (IZS, ZAPS, SLOCEM),

– 40 % – za člane Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo.

PRIJAVA

Prijava na izobraževanje je možna preko spletnega obrazca.

Zadnji rok za prijave je petek, 4. marec 2016. Plačilo kotizacije se izvede na osnovi poslanega predračuna najkasneje 5 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, to je do srede, 9. marca.

ODJAVE

V primeru neudeležbe na izobraževanju je obvezna odjava, sicer vam v skadu s pravili izobraževanj izstavimo računa za nastale stroške. Odpoved prijave je možna le v pisni obliki, posredovani s priporočeno pošto na naslov Slovensko združenje za trajnostno gradnjo, Proletarska cesta 4. 1000 Ljubljana ali po e-pošti na naslov izobrazevanja@gbc-slovenia.si. Odjave brez stroškov odpovedi so možne do vključno 19. februarja 2016. Pri odjavah, prejetih do 10. marca 2016 (teden dni prej), zaračunamo administrativne stroške v višini 30 % vrednosti kotizacije. Pri kasnejših odjavah ali neudeležbi brez odjave plačane kotizacije ne vračamo oz. izstavimo račun v polni vrednosti le-te.

ODPOVED IZOBRAŽEVANJA

V primeru nezadostne zasedenosti na izobraževanju si pridržujemo pravico do odpovedi, o čemer bomo udeležence obvestili po pisni poti v roku najmanj 7 dni pred začetkom.

IZJAVA O VAROVANJU PODATKOV

S prijavo potrjujem in se strinjam s Splošnimi pogoji za prijave na dogodke in odpovedi prijave pred izvedbo dogodkov Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo, ki so objavljeni na spletni strani.

Kot “Udeleženec izobraževanja” dovoljujem obdelavo mojih osebnih podatkov za zgoraj opisan namen.

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo – Green Building Council Slovenia, s sedežem v Ljubljani je kot društvo registrirano pri UE Ljubljana, dne 31. 03. 2010, z matično številko: 4019458. Ustanovni občni zbor je bil 10. 03. 2010 v Ljubljani.